Vorstelijk Tafelen in Nederland
Ontwerp en opmaak van het omslag en het binnenwerk van het boek. Inclusief alle beeldbewerkingen en optimalisaties.
Opstellen boekformule, de projectplanning, correctiewerk en ondersteuning tekst en beeld bijdragen.
Marketingcampagne rondom de lancering, middels (online) mediacampagnes, en diverse landelijke promotie activiteiten.
Naast de bijdrage aan de projectorganisatie werd door onze publishing afdeling het boek “Vorstelijk Tafelen in Nederland" uitgegeven.
Dit verrassende kook-kijk-en leesboek gaf een boeiend overzicht van onze eetcultuur en de geschiedenis van de Nederlandse Kookkunst. Het rijk geïllustreerde boek begint bij de jaartelling en bereikt een eerste mijlpaal in 1593 als van de geneesheer en hobbykok Carolus Battus uit Dordrecht de eerste in Nederland gedrukte receptenbundel verschijnt. De ontwikkeling van de Nederlandse keuken door de eeuwen heen is in beeld gebracht aan de hand van prachtige eettaferelen van beroemde Hollandse Meesters uit de collecties van het Rijksmuseum, van Gogh Museum, Amsterdam Museum en Museum Boymans van Beuningen. Maar ook met zeldzame authentieke menukaarten, nostalgische reclame affiches en tientallen historische foto’s uit de archieven van het ANP evenals smakelijke anekdotes en bijzondere interviews. Nooit eerder werden zoveel jaren vaderlandse kookgeschiedenis in woord en beeld beschreven en niet eerder waren zoveel culinaire deskundigen bereid mee te werken.